Zo vind jij de perfecte bh

Zo vind jij de perfecte bh
October 22, 2018 inyourface

Veel vrouwen vinden het lastig om de juiste bh te vinden. Ze weten niet goed wat hun maat is, veel vrouwen vinden het niet fijn om te passen in een lingeriewinkel en ook het design van de bh maakt weinig uit voor veel vrouwen. Een goede bh is echter wel belangrijk, een bh in de verkeerde maat kan pijn en ga doen en ook kunnen er rugklachten ontstaan. Wij hebben drie tips voor je neergezet zodat jij voortaan altijd met een goede bh rondloopt.

Bepaald de juiste maat

Het belangrijkste bij het kopen van een goede bh is het bepalen van de juiste maat. Je kunt de maat zelf opmeten. Eerst meet je de borstomvang onder de borst. Zorg dat je het meetlint niet te strak aantrekt, je wilt tenslotte ook niet dat je bh te strak zit. Voor de cupmaat meet je het volste gedeelte van je borst op. Op internet zijn verschillende maattabellen waarbij je met deze getallen kunt bekijken wat jouw bh-maat is. Je kunt je maat ook op laten meten in een lingeriewinkel. Zo weet je zeker dat je goede maat hebt.  

 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij):  https://pixabay.com/nl/groene-gras-wasserij-beha-2567646/

De juiste bh voor de gelegenheid

Niet elke activiteit vraagt om dezelfde bh. Wanneer je aan het werk bent of op school zit kies je voor een reguliere bh. Maar wanneer je gaat sporten is het verstandig om een sportbh aan te trekken. Deze bieden een stuk meer steun dan een reguliere bh. Ook wanneer je borstvoeding geeft zijn hier speciale bh’s voor. Deze bh biedt extra steun en gaat makkelijk open en dicht. Tenslotte kun je nog kiezen voor een corrigerende BH. Deze bh’s laten de borst iets kleiner lijken dan deze in werkelijkheid is, zonder dat je ondersteuning verliest.

 

Afbeelding (gratis & rechtenvrij): https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-sports-bra-with-grey-leggings-carrying-yoga-mat-834893/

Kies een werk wat bij je past

Er zijn tal van verschillende merken die bh’s aanbieden. Wanneer je een bh koopt, kies dan een merk waar jij je comfortabel bij voelt. Het ene merk biedt simpele bh’s aan terwijl het andere merk meer bh’s heeft met strikjes en kant. Daarnaast kan er veel verschil in prijs zitten. Sommige merken bieden bh’s aan voor 50 euro, terwijl je bij bijvoorbeeld de Zeeman vaak al een bh kunt kopen vanaf vijf euro. Ook kun je er nog voor kiezen om je bh in een winkel te kopen of om dit te doen bij een lingerie webshop.