Stijlvolle alternatieven voor een grote tas

Stijlvolle alternatieven voor een grote tas
March 30, 2019 inyourface

Ga je naar een festival, een avondje stappen in de club of naar een verjaardag? Dan wil je vrij kunnen bewegen, zodat je ook lekker uit je dak kunt gaan op de dansvloer. Met een grote schoudertas is dat toch wat onhandig. En daarnaast heb je voor een avondje weg niet heel veel nodig, je geld/bankpasjes (of portemonnee), telefoon en sleutels zijn tegenwoordig de belangrijkste essentials. Daarom hebben wij een aantal stijlvolle alternatieven voor de schoudertas voor je die ook nog eens een stuk compacter zijn.

Terug van weggeweest: de heuptas

Een tijdje geleden viel de heuptas nog onder de zeer foute kledingstukken. Maar tegenwoordig mag je gewoon weer gezien worden met deze compacte tas. Deze is dan ook verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zelfs de grote merken doen volop mee aan deze trend. Een heuptas klem je, zoals de naam al aangeeft, eenvoudig om je heupen. Deze blijft prima zitten, zelfs als je aan het dansen bent. Maar je ziet tegenwoordig ook dat de heuptas kruislings over de borst wordt gedragen. Dit is ook handig wanneer je een grote heuptas nodig hebt en wat meer spullen mee wilt nemen. Zo hoef je het gewicht niet op je heupen te dragen. 

Gebruik je portemonnee als clutch

Heb je een niet al te grote sleutelbos en is je telefoon ook niet van een al te groot formaat? Gebruik dan een grote portemonnee als clutch. Online vind je mooie portemonnees in verschillende kleuren en uitvoeringen, zodat er altijd wel eentje bij je stijl past. De portemonnees zijn naast handige vakjes met een rits ook voorzien van een polsbandje. Zo kan jij de clutch om je pols doen en hoef je niet de hele dag of avond met je tas in je hand te lopen. 

Een lichte tas

Het is ook mogelijk om je schoudertas te vervangen voor een linnen tas. Dit materiaal is een stuk lichter, zodat je het nauwelijks voelt. Deze tas heeft alsnog genoeg ruimte om al je essentials met je mee te nemen. Een linnen tas met een leuke opdruk vind je bij de grotere modeketens al voor een paar euro. Ga je naar een concert of festival? Dan kan je de bovenzijde bijvoorbeeld ook afsluiten met veiligheidsspelden. Een linnen tas heeft niet zo’n glamoureuze uitstraling, maar dit kan je alsnog bereiken door accessoires te dragen. Swarovski sieraden bijvoorbeeld, door de kristallen krijgt je outfit gelijk meer glans.

Metatitel: De meest stijlvolle alternatieven voor een grote tas

Metatekst: Ga je naar een festival, concert of verjaardag? Dan kan een schoudertas wat te zwaar of onhandig zijn. Vervang je tas daarom door een kleinere variant.

katoenen tassen bedrukken