Het leukste cadeau om te geven; sokken!

Het leukste cadeau om te geven; sokken!
August 5, 2019 inyourface

Het is misschien niet het eerste cadeau wat in je opkomt maar dat maakt het niet minder leuk. En ook nog eens geschikt voor elke gelegenheid. Sinterklaas, Kerst, Vader- of moederdag, een verjaardag, het houdt niet op. Alleen de manier waarop ze hedendaags verpakt worden, word je al blij! Ze zijn allang niet suf meer, tegenwoordig zijn er sokken in alle soorten kleuren en maten en dit maakt het een extra leuk cadeautje om te geven! 

Geschiedenis

Tegenwoordig niet meer weg te denken. De allereerste sok stamt uit het stenen tijdperk. De Grieken maakten toen sokken van dierenhuid en dierenhaar. Ze gebruikten ze om hun voeten te beschermen tegen scherpe stenen en andere dingen die ze konden verwonden  tijdens het jagen. Pas een aantal eeuwen later werd er een comfortabele sok ontworpen door de Romeinen. Zij vonden een manier om wat fijnere stoffen te weven en deze techniek lijkt veel op de hedendaagse. Vroeger waren sokken nog een luxeproduct, maar tegenwoordig kun je sokken voor een paar euro al kopen.

Soorten

Nette sokken voor onder een pak, casual of een modestatement. Je kan het zo gek nog niet bedenken of er is een sok voor. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld de super trendy sokken met avocado print. Wat je ook veel tegenkomt zijn glittersokken die boven een paar stoere bikerboots uitkomen. Voor nét even dat stukje glamour. Als verjaardagscadeau zou je bijvoorbeeld een paar sokken kunnen laten maken met je eigen gezicht erop, persoonlijker wordt het niet.

Medisch

Er zijn zelfs speciale sokken ontworpen voor mensen met diabetes. Deze sokken verlagen de druk in je onderbeen en voet, voorkomen blaren en voorkomen dat vocht zich ophoopt in de sok.  Het doel van de sokken is dus om de voeten te beschermen en comfortabel te zijn. De sokken voelen extra comfortabel doordat ze naadloos zijn en geen elastiek bevatten. Hierdoor worden je voeten minder snel afgekneld bij zwellen. DIt is beter voor de circulatie, wat bijdraagt aan een lichaam dat zich sneller herstelt.

 

Metatitel: Graag vanaf nu ook meta titel schrijven

Metatekst: Graag vanaf nu ook meta beschrijving schrijven